Wat Betekent Zelfrealisatie….

…Zonder Liefde?
Boeddha leerde het ook al: Wees vriendelijk naar alle levende wezens!

‘Als je geen liefde hebt voor anderen, beteken je niets. Zelfs al laat God je zijn boodschap bekendmaken en krijg je van hem al zijn geheime kennis. En zelfs al heb je zo’n groot geloof dat je bergen kunt verplaatsen.
Als je geen liefde hebt voor anderen, dan is alles wat je doet, zinloos. Zelfs al verkoop je je bezit, en geef je het geld aan de armen. Zelfs al sterf je in het vuur, omdat je je leven geeft voor de goede zaak.’ – 1 Korintiërs 13 (BGT).

‘Alles wat persoonlijk is, vertoont zich als object, als ding, in het bewuste, en het bewuste is zelf dus onpersoonlijk. Niet onpersoonlijk in de betekenis van kil of onverschillig, want het bewuste is juist de liefde en warmte zelf.’- Wolter Keers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *