Facebook e.d.

De stier is los

Wie zegt dat de Waarheid geen levende waarheid is, heeft er helemaal geen snars van begrepen!
Niet het lichaam, brein en denken betekenen leven maar bewustzijn zelf.
Bewustzijn is het leven zelf, de levende waarheid.
Sommige mensen vinden dat ik teveel schrijf of helemaal niet behoor te schrijven. Maar wat moet ik dan doen, onder een boom in Bloemendaal gaan zitten? Terwijl bedelen in Nederland verboden is!… In India respecteren ze nog de Toegewijde van God, hier in Nederland wordt alles als een zwerver bestempeld.
Als er geen uitgever is die je steunt, als er geen suikeroom aanwezig is voor jou, als je niet toevallig uit een bekende familie komt, als je geen een of andere titel hebt, als je niet over het water kunt lopen,… wat dan? Dan draag je gewoon simpelweg heel eenvoudig je eigen marskraampje!…
Facebook en een weblog komen dan heel goed uit!…
Je kan natuurlijk ook je mond houden en in een hoekje gaan zitten, stil zijn. Maar Jezus zei bijvoorbeeld: Je ontsteekt geen licht om deze dan vervolgens ergens onder te verbergen!
En Jiddu Krishnamurti zei: Als je de waarheid kent, schreeuw het van de daken!
Nu hoef ik niet te schreeuwen maar ook niet mijn mond te houden.
Een discussie over dat ik nu wel of niet verlicht ben, gerealiseerd, is ronduit kinderachtig. Het gaat om de aanwijzingen die ik geef en dat daar iets meegedaan kan worden of in het geheel niet.
Ik zeg dat jij er al bent.
Dat je nergens naar hoeft te zoeken.
Dat er al sprake is van heelheid.
Dat God of de Waarheid jou in werkelijkheid niet vreemd zijn.
Dat verlichting niet gaat over worden maar zijn.
Je hoeft het natuurlijk niet eens met mij te zijn. Ik zoek immers niet mijn gelijk. Ik probeer interesse op te wekken. Aandacht voor DAT wat is.
Ik adviseer nadrukkelijk je innerlijk nergens tegen te verzetten of je ergens aan te hechten. Dat geeft ruimte aan ervaren. Bij verzet en hechten is er sprake van een innerlijk centrum: ik en wat ik waarneem.
In werkelijkheid is er niemand. Dat begrijpen, dat direct zien, maakt van jou een vrij mens. Die niet langer gebukt gaat onder een of ander zelfbedacht juk.