Nieuw Leven

Als jouw ziel niet heel is, door schuldgevoel die niet te genezen lijkt. Niet door (psycho)therapie, niet door medicijnen, niet door filosofie,… wat dan?
Als we aan onze ziel hebben gewerkt, aan heelheid van onze ziel maar het lukt ons niet, wat dan?
Weet dat je geheel spontaan en volledig een ziel zonder gebreken kan ontvangen, hier en nu. Je hoeft nergens aan te werken, niets af te leren of te leren. Niets eerst te beheersen of los te laten.
Het is een daad van geloof, vertrouwen. Kun jij nu geloven dat je vrij van je daden (gewoonte-n) bent waarvan je vindt dat deze niet bij je horen, omdat je vandaar uit schuldgevoelens hebt? Een nieuw zelf ontvangen zonder die gewoonte! Zonder ergens eerst aan te moeten werken!…
Je ziet jezelf altijd met die gewoonte. Zie nu jezelf zonder die gewoonte, dat je dat zelf nu ontvangt, dat je gelooft dat die nare gewoonte nu je heeft verlaten voor altijd. Kun je dat geloven? Ontvang dan hierbij dat nieuwe zelf, zonder enige twijfel in je hart! Kijk niet om en ga niet jezelf testen! Geloof zonder meer! Dan zul je dat nieuwe en bevrijdde zelf ervaren. En je zult zien in de praktijk dat je vrij bent van die gewoonte die jou alleen maar schuldgevoel gaf.
Voor dat je ziet dat je veranderd bent in de praktijk geloof je dat je ergens volledig vrij van bent.
Als jij vindt dat jouw zelfbeeld moet overeenkomen met een Jezus of bijvoorbeeld een Boeddha, zul je blijven lijden onder een niet volledig gezond/heel zelfbeeld, zogezegd. Als de Boeddha of de Christus jouw zelfbeeld is, kun je blijven schaven aan jezelf maar ook direct overstappen naar dat nieuwe volledig innerlijk zelf. Dat is mijn boodschap hier!

‘Geloof dat het al gebeurd is, zelfs terwijl je bidt.’ Luister ook hier naar: https://soundcloud.com/rozenhart/geest-van-geloof

sprout-1147803_640

Zelfbeeld
Het afbreken en het nieuw opbouwen van je zelfbeeld of een geheel nieuw zelfbeeld ontvangen, zonder geschaaf, zonder iets eerst af te breken.
Het oude zelf doet er dan niet meer aan toe. Simpelweg ontvang je meteen een ander zelf. Zoiets als je iPhone hapert. Je naar de winkel gaat. Deze dan niet in reparatie gaat maar je krijgt gewoon een gehele nieuwe! Wauw wat een service, nietwaar?
Als een winkel dat zou kunnen doen, waarom zou God dat dan minstens ook niet kunnen doen met ons zelf(beeld)?
Geen medicijnen, geen psychotherapie maar direct een nieuw zelf!